Krisztofóró – 2. évad (13 epizód)

1. A királyi fog

Ebből a történetből megtudhatjuk, hogy miként is növesztett Krisztofóró új fogakat jóurának, az egykori ‘Szűkszavú-Százfogú’ Nagy Darabnak.

2. Az aranytojást tojó tyúk

‘Nem mind arany ami fénylik!’ – mondja bölcsen a közmondás – és siránkozva Nagy Darab -, mikor a Krisztofóró által szerzett ‘tyúk-gépezet’ némi bonyodalom után megtojik.

3. Malvinka

Malvinka, a ‘gyengébb nem’ képviselője bizony igen különös lehet, ha az épp őt elrabló sárkány végül menekülni kényszerül.

4. A csodakard

Nagy Darab és Krisztofóró útra kél, hogy megkeressék a csodakardot. A kardnak azonban csak a hűlt helyét lelik, de a történet mégiscsak szerencsésen végződik, a fájós derekú király legnagyobb örömére.

5. A fiatalító víz

Krisztofóró, jóura hatvanadik születésnapjára megszerzi a ‘FIATALATÓ VIZET’. A különleges ajándékból azonban Nagy Darab sajnos királyhoz méltón nagy adagot dönt le a torkán.

6. Repülj király!

Hogy mi az az ‘ORDIBÁL IS’ pálya? Megtudhatjuk ebből a történetből, melyben Nagy Darab, Krisztofóró segítségével világ-körüli útra repül.

7. A Mágnesorrú Bábi

Vajon miért lakik a Mágnesorrú Bábi mézeskalácsházban? És miért csak addig, amíg Krisztofóró jót nem tesz neki? A válasz kiderül a történetből, melynek végén a Bábi megkapja a ‘Legfőbb Birodalmi Iránytű’ címet.

8. Itt repül a kismadár!

Nagy Darab lekési saját, önnön dicsőítő fotóját, pedig Krisztofóró még egy ‘Százmérföldes’ csizmát is ad neki. Vagy lehet, hogy pont e miatt késlekedik az öreg király?

9. Különleges parti

A Flangán Birodalmat egyszerre két ellenséges sereg fenyegeti. A király a döntést, hogy melyik sereggel is küzdjenek meg előbb, sajnos (vagy inkább szerencsére) Krisztofóróra bízza.

10. Szőr Bádogbólvan

Sok irigy vetélytársa van egy olyan dicső lovagnak, mint Krisztofóró. Ám közülük a legkülönb, Szőr Bádogbólvan lovag is tisztelettel hódol be neki, mikor Krisztofóró hű hátasával áll ‘lovasszobrot’ saját győzelme emlékére.

11. Nagy Darab nősülni akar

Krisztofóró tanácsára az öreg Nagy Darab király bebújik a mesebeli béka varázslatos dunsztosüvegébe és békává változik. Arra számít, hogy az imádott királylány csókjától majd szép, ifjú királyfi lesz belőle. A leányt azonban elrabolja egy sárkány!

12. Egészségére, Felség!

Nagy Darab parancsára Krisztofóró egy tüsszögési rohamban szenvedő törpén igyekszik segíteni. A király azonban kapzsiságának, no meg egy mázsányi tüsszentőpornak köszönhetően elkapja a ‘rohamot’.

13. A tüzes táltos

Harmadik, vagy Nagy Darab király a közkedvelt nemzeti játék, a ‘Tüzes-táltos’ birodalmi rekordját igyekszik megdönteni. De hiába ül fel akár a mesebeli táltos hátára is, eredményre csak akkor jut, amikor Krisztofóró ‘segítségét’ veszi igénybe.