Krisztofóró – 3. évad (13 epizód)

1. Szúnyogfejedelem

A Szúnyogfejedelem legnagyobb megelégedésére kiderül, hogy valójában milyen bátor, nemesi vér folyik is leglovagabb lovagunk, azaz hőn szeretett Krisztofórónk ereiben.

2. A Piros Király

A hagyományokhoz hűen ismét megrendezik a palotában a ‘Bujj-bujj’ játékot. Nagy Darab a láthatatlanná tévő gyűrűvel ez alkalommal is veretlennek bizonyul, de a gyűrű az ujjára szorul!

3. A lovagtanonc

Krisztofóró Erős Böhömből igyekszik lovagot faragni a Perecasztal Lovagság, Nagy Darab, de mindinkább saját maga kárára!

4. A gyáva lovag

Berezzencs csakis piciny ‘Bátorvárában’ érzi magát rettenthetetlennek. Nem csoda hát, hogy a hatalmas királyi vár csak erősíti benne ezt az érzést – Nagy Darab király legnagyobb bánatára.

5. Nyamvadt Darab

Nagy Darab király beteg lesz! Egy vándor kuruzsló kijelenti, hogy az öregen már csak egy kiskanálkányi sárkánytej segíthet, de Krisztofóró sosem kicsinyeskedik, ha jóuráról van szó.

6. Félpár sárkány

Tudta azt valaki, hogy Hamupipőke valójában sárkány volt? Mert hogy az volt, arra bizonyíték eme cáfolhatatlanul eredeti történet.

7. A csodalámpa

Krisztofóró és Treffhetes a csodalámpát igyekszik kiszedni a lezárt barlangból, a téli hidegben fagyoskodó szellemnek. A dolog sikerül, de az örömbe üröm is vegyül, aminek viszont Nagy Darab szerfölött örül!

8. Lovagrablás

Kész áldás, mikor a Rőtvörös Rozsda elrabolja a pimasz Perecasztal Lovagság fémpáncélos csapatát! De az már több a soknál, mikor kiderül, hogy Treffhetes lavórját is magával vitte!

9. Esőcsinálók

Ki gondolná, hogy a rendkívüli szárazságot a kis sellőlány kikapcsolhatatlan hajszárítója okozta? Ezermester Krisztofórónknak köszönhetően azonban ez az eset is ‘viharos’ sikert arat Flangániában!

10. Tükrös trükk

“Ha nagyobb földért bőg az ökör, megduplázza azt e tükör!” Így szól az a birodalom nagyító versike, melyet felolvasva Nagy Darab és hű csapata máris az egyik legtrükkösebb kalandba keveredik.

11. Szundi birodalom

“- Tisztára, mint Csipkerózsika!” – mondhatnánk a Szundi-birodalom királykisasszonyáról. Habár lehet, hogy ő nem olyan bájos, nem olyan szende, viszont annál hangosabban horkol!

12. A királyi címer

A címerkovács szerint a ‘csámpás’ Treffhetes nem a megfelelő modell az új flangán címer hátaslovához. A derék kanca, hogy bebizonyítsa érdemességét, megmérkőzik Puszilóval, a szívdöglesztő harci ménnel!

13. Az erdei rém

Az édesszájú Nagy Darab torkosságának köszönhetően az erdei vadászat igen rendhagyóan végződik. Trófea hiányában pedig gyanítható, hogy a király inkább a méhcsípésektől, mintsem pedig a büszkeségtől dagad.